Processing چیست؟
Processing مجموعهای از کتابخانههای جاوا به همراه یک محیط برنامهنویسی(PDE) است، که در ابتدا برای آموزش مبانی برنامهنویسی به صورت تعاملی-بصری ساخته شده بود و اکنون بیشتر توسط برنامهنویسان حرفهای مورد استفاده قرار میگیرد. بیش از هزاران دانشجو، هنرمند، محقق و علاقهمند از Processing جهت یادگیری، نمونه سازی و ساخت محصول نهایی استفاده میکنند.
با استفاده از Processing میتوانید به راحتی برنامههای تعاملی و گرافیکی دوبعدی و سهبعدی بسازید و آن را بر روی تمامی سیستمعاملهای مطرح اجرا نمایید.
میتوانید از آن برای بصریسازی دادههایتان (Data Visualization) استفاده کنید و از آن خروجی PDF بگیرید و یا به صورت تعاملی از آن استفاده کنید.
اگر به کدنویسی زاینده (Creative Coding) علاقهمندید میتوانید از Processing برای خلق ایدههایتان بهره ببرید.
علاوه بر محیط برنامهنویسی Processing میتوانید از کتابخانههای آن در دیگر محیطهای برنامهنویسی جاوا نیز استفاده کنید، ولی استفاده از محیط برنامهنویسی Processing به مبتندیان پیشنهاد میگردد.
Processing به صورت کامل مستند سازی شده است و مثالهای متعددی را میتوانید در سایت آن مشاهده کنید. علاوه بر کتابخانههایی که به همراه خود این مجموعه ارائه میگردد، ۱۰۰ها کتابخانه دیگر که توسط دیگران برای این مجموعه نوشته شده است موجود است و میتوانید در برنامههایتان از آنها استفاده نمایید.
اسکلتبندی یک برنامه
اسکلت یک برنامه ساده در Processingاز دو تابع setup و draw تشکیل شده است. تابع setup تنها یک مرتبه و در ابتدای برنامه اجرا میشود و برای تعیین اندازه صفحه، مقداردهیهای اولیه و راهاندازیهای اولیه است و بعد از آن تابع draw مرتباً اجرا میشود و صفحه برنامه را ترسیم میکند. تعداد دفعات اجرای این تابع در هر ثانیه قابل تنظیم است.
void setup()
{
size(400,400);
}
void draw()
{
background(255,255,255);
}
برنامه بالا یک صفحه به ابعاد ۴۰۰ در ۴۰۰ ایجاد میکند و رنگ پسزمینه آن را سفید میکشد.
برای نمایش مثالهای بیشتر و متنوعتر میتوانید از منو File گزینه Examples را انتخاب کنید تا فهرستی از صدها مثال آماده نمایش داده شود. همچنین میتوانید برای مثالهای دیگر و بهتر به سایت openprocessing مراجعه نمایید. در این سایت برنامهنویسان Processing برنامههای خود را به نمایش گذاشتهاند، میتوانید آنها را ببینید، دریافت کنید و تغییر بدهید.
استفاده در وب
چنانچه بخواهید برنامههایی را که با Processing نوشتهاید را در وب نمایش دهید و از این امکانات در بستر وب استفاده کنید، دو راهکار وجود دارد. راهکار اول استفاده از Java Applet است که میتوانید از طریق محیط برنامه نویسی Processing خروجی Java Applet بگیرید و از آن استفاده کنید. راهکار دوم که بیشتر پیشنهاد میگردد استفاده از ProcessingJS است، کتابخانهای که با استفاده از Canvas در HTML5 هسته اصلی Processing را پشتیبانی میکند.
دریافت
این کتابخانه متنباز و رایگان است، و میتوانید آن را از سایتش (http://www.processing.org) دریافت کنید.
خوب، بعدش؟
به پیشنهاد دوستم «سیاوش مرتضوی» خوندن کتاب Nature of Code را به همه علاقهمندان Processing پیشنهاد میکنم.
- ۹۲/۱۰/۱۳
ممنون بابت مطلب مفیدت